Legyen Ön is tekintettel a jövőre!
Korszerű GreenAge Energiatechnológiák
Miért hőszigeteljünk

5 ok amiért hőszigeteld a házadat.

Ha nem, vagy csak rosszul van szigetelve a házad, akkor (megközelítőleg) a külső falaidon a meleg 35%-a, míg a tetődön további 25%-a szökik ki. Ez a távozó meleg körülbelül 60%-a. Ha ezt meg tudnád állítani (vagy legalább a tetőn kiáramló 25%-ot) akkor jelentősen tudnád csökkenteni a fűtésszámládat.  Szigetelni tehát érdemes. Elmondjuk, hogy miért.

 

1: Hogy megakadályozd a meleg szökését

A legelső ok a fizika. A meleg mindig a hűvösebb hely felé megy, mindaddig míg ki nem egyenlíti egymást a kettő terület hőmérséklete. Kis túlzással tehát, ha a padlásod, tetőd, tetőtered nincs szigetelve, akkor a házban levő meleg, a fizika törvényei miatt, tulajdonképpen addig addig távozik felfelé, amíg fel nem fűti a padlásodat, a tetőteredet ugyanolyan melegre, mint a belső tereket a szobában. (Vagy amíg a szobád le nem hűl). Ez tulajdonképpen olyan mintha lenne egy hatalmas szobád az emeleten, fölötted, de soha nem használnád, csak fűtenéd. Pazarlás.

 

2: Hogy szuper klímád legyen

Ezt a pontot egy mondattal is el tudnánk intézni, hiszen a legfontosabb az, hogy a szigetelés télen melegen tart (azaz bent tartja a meleget) nyáron viszont hűt (azaz kint tartja a hideget). Emellett a jó hőszigetelés csökkenti a párát, és a páratartalmat is.

 

3: Hogy ne kelljen aggódnod a hőhidak miatt

A hőhíd egy olyan terület (nem kell tehát mindenképpen egyenes vonalúnak lennie, lehet egy folt, vagy egy négyzet is) ahol gyorsabban szökik a meleg a hazádból, mint máshol. Ahol a faladban, plafonodon hőhíd van, ott sokkal hidegebb van. Hőhíd lehet a házadban a szakszerűtlen munka miatt, a rossz szigeteléstől, de létezik egy másik fajta hőhíd is, ez az épület geometriai formájából ered. A ház sarkaiban például mindig is lesz egy hőhíd.

A hőhíddal kettő gond is van: az egyik az, hogy ott hidegebb van, és jobban szökik a meleg, a másik baj az, hogy ahol hűvösebb van, ott lecsapódik a pára, ami miatt vizesednek a falak, és penészesedik a házad. Egy tökéletes hőszigeteléssel azonban megoldható a hőhídmentesség.

 

4: Hogy ne penészesedjen a házad

Biztosan te is (szörnyülködve) láttál már olyan házat amelyiknek a falain fekete penész volt. Lehet, hogy eddig azt gondoltad, a házigazda higiéniája nem megfelelő, pedig ez nem biztos, hogy igaz.  A penész a hőhíd egyik jele és a rettentő károsak az egészségedre a penészspórák, már akkor, amikor még maga a penész nem is látszik. Egy jól hőszigetelt házban nincs penészspóra, és penész sincs, így egészségre káros anyagok sincsenek.

 

5: Hogy pénzt spórolj meg

Ezt biztosan tudtad, hogy ha szökik a meleg, akkor „az utcát fűtöd”. Az is lehet, hogy kiszámoltad már, hogy megéri vagy nem neked (például) egy utólagos tetőszigetelés.

Bárhogy számoltad eddig, nagy eséllyel rosszul számoltál, mert csak az azonnali hasznokat nézted: egy kicsit alacsonyabb rezsit például. Arra nem biztos, hogy gondoltál, amit megelőzöl a penészmentességgel, a párával: pedig ott is sokat spórolsz.

Ha szeretnéd, hogy ingyen felmérjük a házad tetőszigetelését nincs más dolgod, mint ide kattintani: https://tokeleteshoszigeteles.hu/


 
Webáruház
Kosár
Az ön kosarának tartalma
 
Az Ön kosara üres!
 
 

 
Stratégiai partnerünk Grafika, portál fejlesztés és üzemeltetés
Népszerű gyártók: Loxone épületautomatika Panasonic hőszivattyú Mitsubishi Zubadan hőszivattyú Zehnder hővisszanyerős szellőztető Keram SistemAir Helios Crestron Inels ELKO MCZ Atmos JS födém VentAxia Napelem Napkollektor Hőszivattyú Falfűtés Egészséges ivóvíz Ozmózis Utraszűrő Pellet Alternatív energia
Green Age Hungary Kft.
H - 2100 Gödöllő, Röges u. 20.
Telefon:
+36 30 870 8001
Fax:
+36 28 51 33 56
E-mail: