Legyen Ön is tekintettel a jövőre!
Korszerű GreenAge Energiatechnológiák
Purhab szigetelések

Korszerű és ídőtálló helyben fújt purhabos épület szigetelések

Napi gyakorlatunkban számos helyen találkozunk a magyar épületállomány energetikai elmaradottságával.  A meglévő épületek tetemes része sajnos olyan nagyvonalúan pazarló, mintha a föld energiakészletei kimeríthetetlenek lennének.

Tapasztalatunk alapján állíthatjuk, hogy ez a pazarló gyakorlat jelentősen csökkenthető megfelelő hőszigeteléssel! Azzal mindenki tisztában van, hogy ma már egy új épületet kötelező szigetelni a vonatkozó szabványok figyelembevételével, de sajnos ez a gondolkodás jellemzően csak a homlokzati megoldásokig terjed. Szerencsére a látható szigetelések jól megoldottak, de a nem láthatóknál már kevésbé.

Nagyobb probléma, hogy egy épület legjelentősebb hővesztesége a födémen keletkezik („a meleg levegő felfelé száll”). Továbbá a födém szerkezete beton, ami lényegesen jobban vezeti a hőt, mint a profi falazótéglák: jelentősen nagyobb hőveszteség keletkezik!

Ezért a vonatkozó szabványok és tapasztalatok alapján kimondhatjuk, hogy a födém és a tetőszerkezet hőszigetelése kiemelten fontos!

Tapasztaljuk, hogy egy építtető vagy felújító itt próbálja a költségeket csökkenteni. Ez pénzügyi értelemben érthető, de sajnos egy jó épületet is teljesen el lehet rontani a felső szigetelés elnagyolásával, bármely jól is csinálták is a többi részét.

Többféle jó és kevésbé jó megoldás van a padlásterek és tetők hőszigetelésére, ha megfelelő vastagságban készítik el azokat, a gyártó által előírt technológiával (ez viszonylag ritkán szokott sikerülni).

Korábbi minősített épületek kivitelezésénél gépészként és automatikai kivitelezőként (lásd többi tevékenységünk) láttuk a födémszigetelések fontosságát. Alacsony energiás épületek, hűtött terek (légkondicionált ill. födémtemperált helyiségek) esetében kiemelten fontos a nyári felmelegedés megakadályozása.

A fentiek miatt cégünk a helyszínen készített, két komponensből fújt PURhab (poliuretán) alapú szigetelőanyag alkalmazása mellett döntött.

Gondoljunk egy fagyasztó szekrény burkolatára! 4-5cm vastagságnál a külső és belső hőmérséklet különbség 40-50C’! Mi lényegében ugyanezzel az anyaggal szigeteljük az épületet, csak nagyobb vastagságban.

 

Technológiai leírás:
A szórt poliuretán hab egy szórási eljárással felhordott szigetelésforma, mely jól alkalmazható valamennyi típusú lakóházhoz és kereskedelmi célú épülethez. A szórt poliuretán hab olyan szigetelő műanyag, melyet folyékony formában hordanak fel, majd az eredeti térfogatának akár 100-szorosára is kitágulva páratlan, légzáróan szigetelő poliuretán hab réteget alkot sokféle alakban, ami számos alkalmazásban teszi lehetővé felhasználását. A szórt poliuretán hab alakítható úgy, hogy számos végleges formaváltozatot kapjunk, a puha tapintású fél merev szigetelőhabtól a nagy sűrűségű tetőszigetelő habig, mely lépés- és vízálló. A szórt poliuretán hab alkalmazásához egy sor speciális berendezésre van szükség, továbbá megfelelő oktatásra az ideális teljesítmény és eredmények eléréséhez.

 

Zárt cellás purhab szigetelések: 

Nyitott cellás purhab szigetelések: 

Purhab gyakori kérdések:

5 ok amiért érdemes hőszigetelni: 

  

Mivel minden épület egyedi, ezért az érdeklődők részére egyedi ajánlatot adunk.

Keressen minket bizalommal.

Bővebb információt a purhab szigeteléssel kapcsolatos oldalunkon találhat.

Tökéletes hőszigetelés szakmai oldal: 

Érdeklődés:

Matuz Csaba
(30)8708001

 

 
Webáruház
Kosár
Az ön kosarának tartalma
 
Az Ön kosara üres!
 
 

 
Stratégiai partnerünk Grafika, portál fejlesztés és üzemeltetés
Népszerű gyártók: Loxone épületautomatika Panasonic hőszivattyú Mitsubishi Zubadan hőszivattyú Zehnder hővisszanyerős szellőztető Keram SistemAir Helios Crestron Inels ELKO MCZ Atmos JS födém VentAxia Napelem Napkollektor Hőszivattyú Falfűtés Egészséges ivóvíz Ozmózis Utraszűrő Pellet Alternatív energia
Green Age Hungary Kft.
H - 2100 Gödöllő, Röges u. 20.
Telefon:
+36 30 870 8001
Fax:
+36 28 51 33 56
E-mail: