Legyen Ön is tekintettel a jövőre!
Korszerű GreenAge Energiatechnológiák
Miért fontos a szellőztetés?

Penészes, párás lakások, helyiségek szellőztetése

Korunk építési technológiái az energiatakarékosságot helyezik középpontba. A jó hőszigetelésű új, vagy utólag szigetelt régi épületekben a szigetelés és a nyílászárók fokozott légzárása együttesen okozhat komoly pára gondokat. A hidegebb felületeken víz kondenzációját, a párazáró rétegnél nedvesedést, a fal hőszigetelő képességének leépülését, penészesedést. A nedvesség nagy része hétköznapi emberi tevékenységek - légzés, felületi kipárologtatás, mosás, ruhaszárítás, főzés, zuhanyozás - következtében szabadul fel. Ezen kívül jelentős a szobanövényeink hozzájárulása a belső páratartalom növekedéséhez.

A zárt légtérben jelentősen megnövekednek a szennyeződések, pl.: CO2 (kilégzés során), CO, stb. Emellett a magas páratartalom miatt megsokszorozódnak a bioszennyeződések, pl. a poratkák, penész.

A fenti problémákra a szakszerűen összeállított, mesterséges szellőzés a tökéletes megoldás.

Hővisszanyerős szellőző rendszerek telepítése

A lakásszellőzés építési kultúránk legelhanyagoltabb területe. Hazánkban az energiapazarló klímaberendezés szinte a korszerű lakások alapfelszerelésévé vált és terjed a rendkívül költséges hőszivattyús fűtés is. Míg a fejlett építési kultúrájú országokban évtizedek óta kötelező a központi szellőzés, nálunk – még klimatizált lakásokban is – mindmáig az ablaknyitásos szellőztetés a megszokott. Ez a legkevésbé sem mondható energiatakarékosnak.

A hővisszanyerős szellőztetés kialakítása - viszonylag alacsony költség mellett is - együtt szolgálja az elhasznált levegő frissítését és a levegő temperálására áldozott drága energia megtakarítását. Ezt biztosítják a szellőztetőrendszerek legújabb változatai. A szellőzés révén megvalósuló hőmérséklet-temperálás előnye, hogy a lakás minden pontján folyamatosan egyenletes meleget és jobb komfortérzetet biztosít.

Napjainkra a passzívházak építési technológiája annyira kiforrott, hogy német szakkivitelezők tapasztalata alapján ezek árszintje megközelíti a hagyományos épületekét.

 
Webáruház
Kosár
Az ön kosarának tartalma
 
Az Ön kosara üres!
 
 

 
Stratégiai partnerünk Grafika, portál fejlesztés és üzemeltetés
Népszerű gyártók: Loxone épületautomatika Panasonic hőszivattyú Mitsubishi Zubadan hőszivattyú Zehnder hővisszanyerős szellőztető Keram SistemAir Helios Crestron Inels ELKO MCZ Atmos JS födém VentAxia Napelem Napkollektor Hőszivattyú Falfűtés Egészséges ivóvíz Ozmózis Utraszűrő Pellet Alternatív energia
Green Age Hungary Kft.
H - 2100 Gödöllő, Röges u. 20.
Telefon:
+36 30 870 8001
Fax:
+36 28 51 33 56
E-mail: